Bedrijfsevenementen

Bedrijfsfeesten

Heeft u een nieuw bedrijf opgericht, heeft u een overname gedaan of is het bedrijf uitgebreid? Of gaat uw onderneming verhuizen naar een nieuwe locatie? Allemaal redenen voor een bedrijfsfeest! Een dergelijke party is niet alleen leuk voor het personeel, maar is in de meeste gevallen ook goed voor een mooie start van het (ver)nieuw(d)e bedrijf.

Bedrijfsopening of heropening

Gaat u uw bedrijf openen of heropenen? In dat geval is het verstandig om de volgende globale planning aan te houden:

Locatie

Erg handig, want een bedrijfsopening vindt uiteraard plaats op uw bedrijfslocatie. Daar hoeft dus niet meer over gebrainstormd te worden. Aankleding van het bedrijf is echter wel noodzakelijk. Denk hierbij aan een ballonnenboog of ballonnenpilaren buiten voor de deur. Ballonnen in het bedrijf zelf. Statafels, uiteraard met een kleedje eroverheen, zijn onmisbaar. Eventueel een leuk bloemetje erop, om het wat vriendelijker en "welkom" te laten ogen.

Eten en drinken

Uiteraard voorziet u uw gasten van een hapje en een drankje. Bij een bedrijfsopening is het leuk om iedereen te verwelkomen met een lekker glaasje Champagne en een klein petit-fourtje, uiteraard met het logo van het bedrijf erop. Dit zorgt voor branding en herkenbaarheid, en het laat meteen zien dat u veel moeite heeft gestoken in deze opening. Verder is het verstandig om, afhankelijk van het aantal mensen, een bar met personeel te regelen die rondlopen om iedereen te voorzien van drankjes en hapjes. Afhankelijk van het "chique"gehalte van de opening kunt u kiezen voor bitterballen en chips of kleine hors-d'oeuvres en luxe hapjes. Deze keuze is geheel aan u.

Uitnodigingen versturen

Zakelijk gezien is iedereen altijd druk. Wees dus op tijd met het versturen van een uitnodiging naar de genodigden. Bepaal ook of partners of eventuele zakelijke vrienden mee mogen komen naar de opening. Dat is wel interessant omdat het extra business kan opleveren.

Het organiseren van een bedrijfsfeestje is dus veel minder complex dan een bruiloft of festival.

Terug naar overzicht