Aankleding evenement

Aankleding evenement

In sommige gevallen is de locatie zelf al voldoende decoratie, maar in veel gevallen wilt u de locatie nog wat extra aankleding geven. De decoratie is bepalend voor de sfeer tijdens het evenement en daardoor ook voor de beleving en waardering ervan. Stelt u zich voor: een bedrijfsfeest in de kantine met felle tl-verlichting en de cateringhapjes uitgestald op de lunchtafels. Dat maakt natuurlijk geen indruk.

Decorstukken

Om aan deze beleving iets te doen, kunt u zich verdiepen in event decoratie en aankleding. Als de locatie versierd moet worden dan kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van decorstukken. Houd in uw budget en planning al rekening met decorstukken. Sommige stukken moeten namelijk speciaal voor u gemaakt worden, terwijl veel bedrijven gespecialiseerd in evenementen decoratie ook kant-en-klare decorstukken hebben liggen. Het decor moet in ieder geval deel worden van het totaalplaatje en dus passen bij het thema, uw bezoekers en uw doelstelling.

Enkele voorbeelden van decorstukken zijn:

  • bühne decors
  • barren
  • kraampjes
  • garderobe
  • attributen
  • tapijt
  • thema-aankleding (bijv. Halloween/beachparty)
  • afscheidingen

Verlichting als evenementen decoratie

Verlichting is altijd een belangrijk onderdeel van de aankleding van uw evenement. Niet alleen de armaturen die u uitkiest, zoals kroonluchters, maar ook het type licht dat de lampen geven is zeer belangrijk. Mooie details of decorstukken wilt u bijvoorbeeld extra belichten. Wilt u het zeker goed dan, maak dan een lichtplan. Met een lichtplan bepaalt u het verloop van licht tijdens uw feest/event.

Bloemen en planten ter decoratie

Bij veel evenementen zijn de decoraties voornamelijk bloemen en planten. Over het algemeen brengen bloemen en planten sfeer. Let bij het kiezen van kleuren en bloemen op de gasten. Zijn er andere culturen aanwezig? Sommige bloemen of kleuren hebben in andere landen een bepaalde betekenis. Een wit boeket is in Oosterse culturen bijvoorbeeld bedoeld als rouwboeket.

Zorg ervoor dat bloemen op tijd besteld worden. U wilt ze natuurlijk wel 'vers' hebben, maar de bloemen dienen op het hoogtepunt van hun groei geplaatst te worden, dan zijn ze het mooist. Om dit te timen, moet de bloemist wel van te voren weten wanneer u de bloemen nodig heeft.

Terug naar overzicht