Bruiloft organiseren

Bruiloft organiseren

Met het plannen van een bruiloft kunt u nooit te vroeg beginnen. Er komt namelijk meer bij kijken dan u in eerste instantie dacht. Daarnaast wilt u uzelf stress besparen op zo'n belangrijke en mooie dag, en dat kan alleen wanneer alles tot in de puntjes is geregeld. Het plannen van een bruiloft begint al vele maanden van te voren. Wij lopen graag met u door een globale planning heen. U begint uiteraard met het vastleggen van de trouwdatum. Vanaf dan begint de voorbereiding:

  • 10 maanden voor de trouwdatum begint u met de voorbereidende taken zoals het vragen van de ceremoniemeester en getuigen, locaties uitzoeken (voor de ceremonie, het feest, het diner etc.) en het regelen van de muziek en de fotograaf. Tevens kunt u al op zoek naar een trouwjurk aangezien deze vaak besteld en vermaakt moet worden. Wees er dus op tijd bij.
  • 5 maanden voor de trouwdatum begint u met het regelen van trouwvervoer, het versturen van de uitnodigingen met een 'save the date', het uitzoeken van een visagist & kapper, het uitzoeken van de bedankjes en het regelen van de vrije dagen. Ook is het van belang om dan te kijken naar een cateraar en een voorlopig dagprogramma op te stellen. Vergeet niet ondertrouw te regelen!
  • Tussen de 1 en 5 maanden voor de trouwdatum gaat u alle locaties bezoeken en alle praktische zaken doorspreken. Verder worden de officiële uitnodigingen verstuurd, er wordt een afspraak gemaakt met de fotograaf om de fotowensen door te spreken, en accessoires zoals ringen, bruidsboeket en corsages worden geregeld. Vergeet niet om de notaris te bezoeken om eventuele huwelijkse voorwaarden te regelen, alsook een eventueel proefdiner aan te vragen zodat u precies weet wat u gaat eten op de grote dag.
  • 4 weken voor de trouwdatum worden alle draaiboeken naar de belangrijkste deelnemers gestuurd (fotograaf, trouwlocatie, trouwauto, etc.). Ook wordt de jurk doorgepast, het proefkapsel en de proefmake-up worden gedaan, er kan een afspraak gemaakt worden bij de zonnestudio of spraytan voor een mooi kleurtje op de grote dag en er kan begonnen worden met het inlopen van de trouwschoenen.
  • Trouwdag! Zorg vandaag voor een soort nood-tasje met wat zaken zoals make-up voor een eventuele touch-up, een flesje water, zakdoekje, dextro, paracetamol, veiligheidsspelden voor eventuele wardrobe malfunctions en een portemonnee. Nu is het genieten geblazen!

Waar rekening mee houden?

Wanneer u een bruiloft gaat plannen, dan is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde zaken. Denk bijvoorbeeld aan het weer, waar u geen invloed op heeft. Wanneer u een buiten-bruiloft organiseert, zorg er dan voor dat u een backup locatie heeft wanneer het weer roet in het eten gooit. Een mooie trouwtent kan hierbij van pas komen, wanneer u toch graag het gevoel van buiten trouwen wilt ervaren. Tevens dient u rekening te houden met allergieën van belangrijke gasten tijdens het diner & de hapjes.

Weddingplanner inhuren?

In principe is een weddingplanner een evenement organisator, maar dan specifiek voor bruiloften. Door een wedding planner in te huren, kun je er zeker van zijn dat niets wordt vergeten en niets aan het toeval wordt overgelaten. De wedding planner kan in elk aspect van de bruiloft worden meegenomen, afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Hij of zij kan mee naar de bruidswinkel om het pak / de bruidsjurk uit te kiezen, maar u kunt ook alle organisatorische taken aan hem/haar overlaten. U maakt de keuze, de wedding planner regelt dat het op uw bruiloft komt. Denk hierbij aan een band, de catering, de drankjes & hapjes die worden aangeboden en meer van zulke zaken.

Terug naar overzicht