Event locatie

Event locatie

De evenementenlocatie heeft een grote invloed op de stemming en ambiance tijdens het evenement. U wilt dat uw gasten zich op hun gemak voelen en de locatie moet een daarbij passende sfeer creëren. Zelfs externe factoren, zoals de omgeving van de event locatie, de ligging en de bereikbaarheid spelen hierbij een rol. Als uw gasten bijvoorbeeld problemen ervaren om de locatie van het evenement te bereiken of om er te parkeren,  dan is dat hun eerste indruk van die locatie. Zorg er daarom voor dat uw locatie ook goed te bereiken is en dat de omgeving past bij uw evenement. 

Geschikte evenementenlocatie bepalen

De juiste locatie bepalen doet u aan de hand van de doelstelling en doelgroep van uw evenement. Houd daarbij rekening met de volgende zaken:

  • Kies de juiste grootte. Dit lijkt voor de hand liggend, maar we willen nog even benadrukken dat een zo groot mogelijke locatie niet altijd de juiste locatie is. Er moet natuurlijk voldoende plaats zijn, maar dat betekent niet dat een halflege zaal gezelligheid creëert of dat een vergadering met 10 personen in een grote evenementenhal betere prestaties levert.
  • Let goed op de omgevingsfactoren zoals parkeergelegenheid en -kosten, faciliteiten, bereikbaarheid, etc.
  • Verdeel uw evenement over de verschillende ruimtes. Veel evenementenlocaties hebben meerdere ruimtes. Verdeel uw evenement praktisch, logisch en efficiënt over deze ruimtes. Kies ervoor om niet alle ruimtes te openen als u daar geen voordeel uit haalt.

Soort evenementen locatie

Er zijn verschillende soorten locaties waar u uit kunt kiezen:

  1.  interne locaties: binnenlocaties zoals een loods, hal, parkeergarage, vergaderzalen, restaurant, etc. Met intern wordt bedoeld dat zij bij uw bedrijf horen.
  2. overdekte externe locaties zoals een discotheek, hotel, concertgebouw, bioscoop, etc. Zij zijn dus geen onderdeel van uw bedrijf.
  3. externe locaties buiten, denk hierbij aan een pretpark, het strand, een bos, etc.
  4. bewegende locaties zoals een boot, trein, schip en zelfs vliegtuigen.

Tip: houd bij de capaciteit rekening met uw decor en meubilair. De meeste evenementenlocaties hebben een capaciteit van 'van-tot'. Dit betekent dat zij niet altijd de maximale capaciteit kunnen dragen, dit is afhankelijk van de inrichting. Moeten mensen bijvoorbeeld kunnen zitten aan tafels, dan passen er minder mensen in dan wanneer ieder achter elkaar staat.

Terug naar overzicht