Soorten evenementen

In principe kunnen we evenementen indelen in drie handige categorieën. Deze categorieën zijn als volgt: besloten evenementen en feesten, bijvoorbeeld persoonlijke feesten, een bruiloft, een groot verjaardagsfeest, noem maar op. Daarna komt de categorie kleinschalige open evenementen. Met "open" bedoelen we dat deze toegankelijk zijn voor de gemiddelde mens, bijvoorbeeld door een kaartje te kopen. Bij grootschalige open evenementen kunt u denken aan de grotere festivals met meer dan 3000 bezoekers.

Besloten evenementen en feesten

Bent u jarig, gaat u trouwen, bent u x-jaar getrouwd of zijn uw ouders bijvoorbeeld 50 jaar getrouwd? Dit zijn allemaal redenen om een feest te organiseren. Bij het organiseren van een dergelijk besloten feest komt meer kijken dan u denkt. Daarom is het handig om een soort to-do list te hebben waar u op kunt terugvallen.

Kleinschalige open evenementen

Wanneer u een kleinschalig festivalletje of feestje organiseert dat niet alleen open is voor genodigden, maar ook voor mensen die gewoon zin hebben in een dergelijk feestje of festival, dan spreken we van een kleinschalig open evenement. Omdat u niet precies weet hoeveel mensen gaan komen, is het een uitdaging om de juiste benodigdheden af te stemmen. Daarom hebben we enkele tips.

Grootschalige open evenementen

Voor een grootschalig open evenement, bijvoorbeeld een groot zomerfestival met duizenden bezoekers, zal een team van professionals noodzakelijk zijn om alles in goede banen te leiden. Er zijn zo ontzettend veel zaken waar aan gedacht moet worden, dat het niet realistisch is om hier zonder enige voorkennis in te stappen.