Veiligheid evenement

Veiligheid evenement

Net zoals ieder evenement brengt ook uw evenement risico's met zich mee. Het regelen van een goede beveiliging is daarom een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op uw evenement. Niet alleen beveiliging aan de deur, maar ook bewaking van de garderobe en parkeerplaatsen horen bij evenementenbeveiliging.

Het verstrekken van toegangsbewijzen is al een soort van beveiliging. Door middel van inschrijving of het aanschaffen van kaartjes zorgt u ervoor dat alleen genodigden op uw evenement kunnen komen. Is dit echter niet mogelijk of wenselijk en heeft u extra beveiliging nodig, dan kunt u beveiliging huren.

Beveiliging huren

Evenementenbeveiliging wordt meestal gedaan door personen. Het type evenement bepaalt voor een groot deel welke beveiliging u nodig heeft. Voor het bewaken van dure goederen is bijvoorbeeld andere beveiliging nodig dan voor een festival of muziekevenement waarop duizenden bezoekers worden verwacht.

Heeft uw evenement beveiliging nodig, dan kunt u de hulp van een beveiligingsbedrijf inschakelen. Een bedrijf kan u bijvoorbeeld ook adviseren bij het uitzoeken van een veilige en geschikte locatie. Op basis van aanvullende gegevens zoals het aantal bezoekers, de artiesten die komen, etc. kan het beveiligingsbedrijf dan een risico-analyse maken. Zij zullen u dan een advies geven over de benodigde beveiliging.

Extra beveiliging kan ook plaatsvinden door door camera's en monitoren. Dit is het meest geschikt als het gaat om de bewaking van goederen. De meeste gasten voelen zich niet bijzonder welkom als ze meteen bij binnenkomst een camera op zich gericht zien.

Tip: controleer ook de brandbeveiliging! De meeste locaties hebben zelf de nodige maatregelen tegen brand genomen, maar vooral wanneer u bijvoorbeeld zelf een locatie opzet door middel van tenten, is het belangrijk om de brandveiligheidsmaatregelen niet te vergeten!

Terug naar overzicht